Wat zoek je precies?

Milieusticker Duitsland & Frankrijk

De milieusticker is verplicht in bepaalde gebieden in Duitsland en Frankrijk.

Binnenkort met de auto naar Duitsland? Bestel nu de milieusticker! Voor 16:00 besteld en de sticker
wordt diezelfde dag nog verzonden.

Bestel nu een milieusticker

Duitsland

In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn of Düsseldorf, bevinden zich zogenaamde “Umweltzones”. Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker hebt. Op de website van de Duitse Umweltbundesambt vind je een actueel overzicht van alle steden met een Umweltzone. Bekijk de meest actuele informatie Umweltzones in Duitse steden. Als je enkel gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heb je géén milieusticker nodig.

Waarom heb ik een milieusticker / umweltsticker nodig?

Steden kunnen gebieden met een bijzonder hoge fijnstofconcentratie afsluiten voor voertuigen met een hoge uitstoot van deeltjes. Deze milieuzones worden met een speciaal verkeersbord aangeduid. De instelling van milieuzones gebeurt op basis van een EU-richtlijn waarin is bepaald dat op niet meer dan 35 kalenderdagen een grenswaarde voor zwevende deeltjes (50 microgram per kubieke meter lucht) mag worden overschreden. Duitsland heeft deze richtlijn in de nationale wetgeving omgezet met de zogenaamde “Kennzeichnungsverordnung”.

Voorkom een boete!

In totaal zijn er meer dan 50 Duitse steden die sinds 2008 een milieuzone hebben ingesteld. Rij je zonder een geldige milieusticker (umweltplakette) voor Duitsland deze gebieden in dan riskeer je een hoge boete. Deze boete is eenvoudig te voorkomen door een groene sticker voor de auto te kopen. De Milieusticker wordt afgegeven op kenteken en is onbeperkt geldig in combinatie met je kenteken. De gegevens op de milieusticker moeten overeenkomen met de gegevens op het kentekenbewijs.

Kosten Milieusticker Duitsland

De milieusticker is makkelijk en snel online te bestellen voor slechts €12,50 inclusief verzendkosten! En op werkdagen voor 17.00* uur besteld, dan leveren wij de sticker nog dezelfde dag aan bij PostNL!

Wij leveren alleen groene milieustickers voor Nederlandse kentekens. Dit is voor de meeste Nederlandse auto’s voldoende.

* De verwachte levertijd voor de milieusticker is 1 werkdag.


Frankrijk

Sinds 1 juli 2016 is in het in veel Franse steden verplicht om een ‘Vignette Crit’Air’ voor jouw voertuig te hebben. Met de invoer van deze Franse milieusticker wil de Franse overheid oude en meestal vervuilende auto’s en andere voertuigen uit de Franse steden weren. Het gaat dan om oudere voertuigen die veel fijnstof en andere schadelijke stoffen uitstoten. Heb je géén milieusticker, dan riskeer je een boete van minimaal €68!

Aanvraagservice

Met onze aanvraagservice bestel je de Franse milieusticker eenvoudig, gewoon in het Nederlands en zonder verplichte creditcardbetaling. Wij dienen de aanvraag in bij de Franse overheid en je hebt binnen circa 14 dagen de milieusticker in huis. In drukkere periodes kan de levertijd tot wel zes weken duren. Wij hebben helaas géén invloed op de daadwerkelijke levertijd vanuit Frankrijk.

Hoe werkt het?

Na jouw aanvraag ontvangen wij van het Ministère de la Transition Ecologique et Solidaire een elektronische factuur van onze aanvraag. Vrijwel direct na binnenkomst sturen wij dit document naar je door. Controleer ook de spam-map van je mailbox. Deze mail is tevens het bewijs dat de milieusticker daadwerkelijk verstrekt wordt.

Verschillende kleuren stickers

De Franse milieusticker is rond en bestaat in zes verschillende kleuren. Per kenteken wordt slechts één kleur raamsticker verstrekt en is geldig in alle milieuzones. Welke kleur sticker je krijgt toegewezen wordt bepaald door het type voertuig (camper, auto, motor, bromfiets e.d.), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. Een motor stoot minder schadelijke fijnstof uit dan een vrachtwagen. Ook de leeftijd van het voertuig speelt soms een rol.

Let op: Er zijn twee verschillende types zone: een permanente Zone à circulation restreinte (ZCR), zoals in de binnenstad van Parijs, en een tijdelijke Zone de protection de l’air (ZPA). Die kan worden ingesteld in het geval van langdurige of extreme luchtvervuiling. Voor een tijdelijke milieuzone heb je alleen een geldige sticker nodig als er sprake is van (langdurige) extreme luchtvervuiling. Wil je weten of er een tijdelijk milieuzone is ingesteld of ophanden is, kijk dan op de website van Atmo-France.

Waar plak je de milieusticker?

Rechts onderaan aan de binnenkant van uw voorruit, gezien vanuit de positie van de bestuurder. Zijn er op deze plek ook andere stickers bevestigd, dan kun je de milieusticker erboven plakken. Zie ook deze instructievideo op de website van de Franse overheid.

Franse Milieusticker bestellen

De Vignette Crit’Air is eenvoudig online aan te vragen via deze website voor slechts €19,95. Dit is inclusief  verzendkosten, onze aanvraagservice en de Franse milieusticker ter waarde van €4,21. Afrekenen kan door betaling via iDeal. Houd tijdens het bestellen je kentekenbewijs bij de hand.

Spoed aanvraag

De levertijd van de fysieke Franse Milieusticker is ongeveer 14 dagen. Heeft u de Franse Milieusticker eerder nodig, dan kunt u de digitale coupon gebruiken die onder de factuur staat. Deze ontvangt u binnen 2-3 werkdagen. Op deze coupon is ook het kenteken van het voertuig vermeld.