Milieustickers & vignetten

Ga je binnenkort met de auto op reis? Finnik biedt diverse milieustickers en vignetten.

Kies hieronder de milieusticker of vignette waarnaar je op zoek bent. Als je voor 17:00 besteld, wordt deze dezelfde dag nog aangemeld bij PostNL.

Milieusticker Duitsland

Milieusticker Duitsland

De milieusticker is verplicht in bepaalde gebieden in Duitsland.

€ 12,50

Milieusticker Duitsland

Binnenkort met de auto naar Duitsland? Bestel nu de milieusticker voor € 12,50.
Voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden.

Er zijn al meer dan 100.000 milieustickers verkocht!

Vul hieronder het kenteken in waarvoor je de sticker wilt bestellen. Bij de volgende stap vul je jouw adresgegevens in.

Waar is de sticker nodig?

In de meeste Duitse steden, zoals Berlijn of Düsseldorf, bevinden zich zogenaamde “Umweltzones”. Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker hebt. Op de website van de Duitse Umweltbundesambt vind je een actueel overzicht van alle steden met een Umweltzone. Bekijk de meest actuele informatie Umweltzones in Duitse steden. Als je enkel gebruik maakt van de Duitse snelwegen, heb je géén milieusticker nodig.

Waarom heb ik een milieusticker / umweltsticker nodig?

Steden kunnen gebieden met een bijzonder hoge fijnstofconcentratie afsluiten voor voertuigen met een hoge uitstoot van deeltjes. Deze milieuzones worden met een speciaal verkeersbord aangeduid. De instelling van milieuzones gebeurt op basis van een EU-richtlijn waarin is bepaald dat op niet meer dan 35 kalenderdagen een grenswaarde voor zwevende deeltjes (50 microgram per kubieke meter lucht) mag worden overschreden. Duitsland heeft deze richtlijn in de nationale wetgeving omgezet met de zogenaamde “Kennzeichnungsverordnung”.

Voorkom een boete!

In totaal zijn er meer dan 50 Duitse steden die sinds 2008 een milieuzone hebben ingesteld. Rij je zonder een geldige milieusticker (umweltplakette) voor Duitsland deze gebieden in dan riskeer je een hoge boete. Deze boete is eenvoudig te voorkomen door een groene sticker voor de auto te kopen. De Milieusticker wordt afgegeven op kenteken en is onbeperkt geldig in combinatie met je kenteken. De gegevens op de milieusticker moeten overeenkomen met de gegevens op het kentekenbewijs.

Wij leveren alleen groene milieustickers voor Nederlandse kentekens. Dit is voor de meeste Nederlandse auto’s voldoende.

Vignet Zwitserland

Vignet Zwitserland

Het vignet is verplicht in Zwitserland.

€ 49,95

Vignette Zwitserland

Binnenkort met de auto naar Zwitserland? Bestel nu de milieusticker voor € 49.95.
Voor 17:00 besteld? Dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden.

Waarom heb ik een vignet Zwitserland nodig?

In Zwitserland is het autobahnvignet sinds 1985 verplicht voor alle voertuigen tot 3500 kg. Dit geldt ook voor aanhangwagens, zoals caravans. Hiervoor moet je een extra vignet kopen. Plakt er géén tolvignet aan de binnenkant van je voorruit? Dan riskeer je een boete van € 200.

Voorkom deze boete en vraag snel en veilig een vignet Zwitserland aan. Via onze aanvraagservice schaf je tot 30 november 2023 gemakkelijk een erkend vignet Zwitserland aan. Deze is geldig tot en met 31 januari 2024.

Hoe lang is het vignet geldig?

Met een vignet kun je 14 maanden onbeperkt rondrijden in Zwitserland. Deze geldigheid loopt van 1 december tot en met 31 januari van het volgende jaar. Bestel je in mei een vignet, dan is deze tot en met 31 januari van het volgende jaar geldig. Heb je eerder een tolvignet gekocht? Dan is het belangrijk om het verlopen vignet te verwijderen. Vanaf 2023 schaf je een elektronisch vignet aan.

Waar plak ik het vignet Zwitserland?

Het vignet moet goed zichtbaar zijn. Daarom gelden er speciale plakregels voor. Lees ze hieronder:

  • Verwijder allereerst alle voorgaande verlopen vignetten.
  • Aan de binnenkant van het vignet vindt je een plakstrip. Let op: het gebruik van plakband is niet toegestaan. Bekijk de voorruit en plak het vignet aan de binnenkant van de voorruit, linksboven of linksonder. Je mag de sticker ook in het midden aan de binnenzijde van de voorruit plakken.
  • Heb je een motor? Bevestig het vignet dan op de kuip, tank of het windscherm.
  • Heb je een aanhanger met alleen een zijruit? Bevestig de sticker dan aan de linkerkant van de binnenzijde van de ruit.
  • Bevestig de sticker bij een aanhanger zonder ruiten op een plaats aan de linkerzijde waar deze niet goed zichtbaar is om diefstal te voorkomen.
  • Vignetten die beschadigd zijn, worden ongeldig verklaard.