Over ons

Maak kennis met het team achter Finnik.

Het Finnik team heeft als droom om alle onzekerheden die mensen hebben rondom hun (toekomstige) auto weg te nemen.

Wie wij zijn?

Finnik gelooft dat in Nederland geen mens onzeker zou moeten zijn over informatie of een beslissing rondom zijn of haar (toekomstige) auto. Dit kan alleen met genoeg inzicht in de wereld die auto heet. Daarom biedt Finnik informatie, inzicht, services en diensten die helpen om de beste keuze te maken.

VWE

Finnik is onderdeel van VWE. VWE is de grootste officiële RDW-provider die voertuiginformatie, voertuigdocumenten en RDW-diensten levert aan diverse organisaties zoals autobedrijven, importeurs, veilinghuizen, leasemaatschappijen, verzekeringmaatschappijen en branchepartijen.

Ons verhaal

Kenteken apps

Ons team is sinds 2011 verantwoordelijk voor de beste en meest gebruikte kenteken apps in Nederland: Kenteken Opzoeken, iKenteken en Kenteken Informatie. In juli 2016 zijn de Kenteken apps Kenteken Opzoeken en iKenteken samengesmolten tot de Finnik Kenteken app. Élke seconde wordt in één van onze apps een kenteken gespot. Dat zijn er meer dan 36 miljoen per jaar!

Doordat wij zagen dat de behoefte naar informatie over auto’s de laatste jaren enorm is gestegen is bij ons de volgende vraag komen bovendrijven: Wat speelt er allemaal bij beslissingen rondom auto’s? En dan niet alleen bij de aankoop of verkoop van een auto, maar ook tijdens het rijden van een auto. Wij willen iedereen in Nederland ondersteunen bij het vinden van informatie, services en diensten die helpen bij het nemen van beslissingen en het maken van keuzes wanneer het om auto’s gaat.

Data

Om jou zo veel mogelijk onafhankelijke informatie te geven, raadplegen wij alle databronnen van VWE. Daarnaast verzamelen wij gebruikersdata om er ook iets voor terug te kunnen geven. We vragen dus niet naar al jouw informatie. Ook verkopen wij geen data door aan andere bedrijven. We vragen alleen de informatie die wij nodig hebben, zodat we jou de beste en meest complete gebruikerservaring kunnen bieden.

Inkomsten

Finnik verdient geld door een vergoeding te vragen voor de diensten die worden afgenomen op de website. Verder verdienen wij ons geld door advertenties te plaatsen in het Autorapport. Dit doen we alleen wanneer we denken dat dit van meerwaarde is voor jou.